Slotconcert in de Halve Maan in Oostkapelle

Eind oktober 2023 is het Nieuw Talent Orkest Walcheren van start gegaan. Dit orkest is een gezamenlijke initiatief van 7 Walcherse muziekverenigingen uit de kernen Veere, Oostkapelle, Arnemuiden, Vlissingen, Koudekerke, Middelburg en Serooskerke. Ruim 70 muzikanten hebben vanaf de start (op 28 oktober) 10 repetities gevolgd onder leiding van de dirigenten Petra van Antwerpen en Bart van Gorp. Alle deelnemers kregen van de deelnemende verenigingen een muziekinstrument in bruikleen. Tijdens de repetities waren diverse ervaren muzikanten van de deelnemende verenigingen aanwezig om de deelnemers te helpen.

Deelnemers aan het Nieuw Talent Orkest Walcheren hebben hun muziekinstrument verder leren kennen en leren samen spelen in orkestverband. Een flink aantal nieuwe muzikanten wil graag verder gaan met muziek maken bij één van de deelnemende muziekverenigingen.

Deze editie van het Nieuw Talenten Orkest Walcheren wordt op zaterdagmiddag 9 maart afgesloten met een echt slotconcert in de Halve Maan in Oostkapelle. Het concert begint om 14.00 uur en de toegang is gratis. Naast het optreden van het Nieuw Talent Orkest Walcheren kan het publiek ook genieten van optredens van het Veers Leerlingen Orkest, Talent Band Vlissingen en Koninklijke Harmonie Ons Genoegen uit Vlissingen.