Algemeen

Vanaf de leeftijd van 7 jaar kunnen er – bij voldoende aanmeldingen – binnen de vereniging blokfluitlessen worden gevolgd. Het is gebleken dat de blokfluit een uitstekend instrument is om de basisbeginselen van het notenschrift te leren.

Zodra men beschikt over voldoende kennis over het notenschrift (vanaf ongeveer 8 jaar) kan er een keuze worden gemaakt uit een blaas- of slagwerkinstrument. Dit gebeurt in overleg met de muzikale leiding van onze vereniging. De muzieklessen hiervoor worden verzorgd door muziekdocenten van Muziekschool Zeeland. In overleg met onze contactpersoon is het ook mogelijk om eerst een aantal vrijblijvende proeflessen te volgen, soms kan dit tegen een gereduceerd tarief.

Naast het volgen van de individuele lessen, bieden wij onze leerlingen ook de mogelijkheid om mee te spelen in het Veers Leerlingenorkest. Dit orkest repeteert één keer in de twee weken op vrijdagavond en speciaal opgericht voor leerling-muzikanten van de 7 Veerse muziekverenigingen.

Na het behalen van het A-diploma stroomt de leerling-muzikant door naar het fanfareorkest en kan de betreffende muzikant besluiten om eventueel nog wel door te gaan met het volgen van muziekles. Dit is mogelijk tot en met D-niveau.

Leerling-muzikanten van muziekverenigingen krijgen korting op het volgen van muzieklessen via de Muziekschool Zeeland en daarnaast betaalt onze vereniging (onder bepaalde voorwaarden) ook nog eens een deel van de kosten van de opleiding. Voor meer informatie en de voorwaarden over het volgen van  muzieklessen kan contact worden opgenomen met het secretariaat van onze vereniging.

 

Muziekschool Zeeland

Vanaf de leeftijd van ca. 8 jaar bieden wij (individuele) muzieklessen aan. Deze lessen worden verzorgd door (docenten van) de Muziekschool Zeeland.

In overleg kan worden gekeken wat de meest praktische locatie is om de lessen te volgen (b.v. in Middelburg op de muziekschool zelf of in ons eigen clubgebouw in Veere).